De GVR (De Grote Vriendelijke Reus) op Tall Together

Afgelopen zondag konden de bezoekers van Tall Together filmposters meenemen van de nieuwe film De GVR (De Grote Vriendelijke Reus). De GVR (The BFG) is vanaf 20 juli a.s. te zien in de Nederlandse bioscopen.

De verfilming van het wereldberoemde gelijknamige boek van Roald Dahl is in handen van de regisseur Steven Spielberg. Het is de eerste film van Spielberg waarbij het team achter zijn kaskraker E.T. weer betrokken is.

In De GVR (De Grote Vriendelijke Reus), maakt het eenzame weesmeisje Sofie (Ruby Barnhill) kennis met de magische reuzenwereld. Wanneer ze ’s nachts wakker ligt, wordt ze plotseling uit haar bed geplukt en ontvoerd. Maar Sofie heeft niets te vrezen; het is de Grote Vriendelijke Reus (Oscarwinnaar Mark Rylance). Een reus die misschien eigenaardige woorden gebruikt, maar geen vlieg kwaad doet. Ze komt er echter al snel achter dat zijn soortgenoten minder vriendelijk zijn en samen met de GVR smeedt ze een plan om alle kinderen in de wereld te beschermen tegen de kwaadaardige reuzen… Het boek won diverse prijzen en is één van de bekendste kinderboeken aller tijden. Dit jaar is het precies 100 jaar geleden dat de legendarische kinderboekenschrijver Roald Dahl werd geboren.